Grans empreses que enfonsen petites empreses

Estàndard

170-A

Aquesta setmana PIMEC ha fet un comunicat (que és el link que us adjunto) en el que critica el fet que grans empreses de l’IBEX 35 van pagar als seus proveïdors en un termini superior al que marca la llei contra la morositat.

Hi ha, lamentablement, grans empreses i administracions que es pensen que els autònoms i les petites empreses som entitats de crèdit i s’equivoquen.

No és el mateix pagar a 60 dies que a 160…I si us poso un exemple del meu sector, no és el mateix que la generalitat pagui als centres de formació col.laboradors l’any següent que al cap de 3 o 4 anys.

I així podem ampliar la llista amb les farmàcies i altres amb un denominador comú: els petits estem finançant als grans.

Per aquest motiu entenc i comprenc perfectament el comunicat de PIMEC

I per si la persona que em llegeix no ho sabia, som moltes les persones que directa o indirectament estem afectats per retards en pagaments. Uns per empreses de l’Ibex 35, altres per les administracions públiques.

Casos diversos però que tal com he dit abans, presenten el mateix denominador de finançar els petits als grans.

Si sou conscients d’aquesta realitat, potser al veure que tanca portes un centre de formació o una farmàcia o una empresa potser el que preguntareu primer és si cobrava i si no és el cas ja en trobareu el motiu.

Per últim, afegeixo una opinió personal que és el cansament de la resposta de “quan tinguem un nou estat”. Mentre s’han d’adoptar mesures, amb els recursos que tenim. Senzillament es tracta d’una bona distribució dels mateixos.

Link:

http://web.pimec.org/ca/actualitat/noticies/la-morositat-de-les-empreses-de-l-ibex-supera-el-47-000-milions-d-euros-i-el-seu-termini-mitja-de-pagament-puja-a-169-dies–gairebe-el-triple-que-permet-la-lle

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s