Estudis i treball

Estàndard

saber

Albert Einstein (de qui es torna a parlar molt aquests dies) afirmava que l’estudi no s’ha de considerar com una obligació sino com una oportunitat.

Seguint aquesta lògica, moltes persones han aprofitat la oportunitat d’estudiar i de ben segur que el fet del saber ja els haurà valgut la pena.

Ara bé, si una persona s’esforça en uns estudis, també és lògic que després intenti treballar en allò que ha estudiat. Estudis i treball hauríen d’anar (en la mesura del possible) relacionats i agafats de la mà.

El link que us adjunto fa referència a una recent notícia publicada per l’empresa “Asempleo”. No ens diu res que sigui nou, però ens confirma un fet: Un mercat de treball amb massa persones que accedeixen a llocs de treball inferiors al seu nivell d’estudis i en el que no aprofitaran cap dels coneixements que han assolit.

Com a conseqüència (entre altres) un fet que tampoc és nou: la fuga de talents. Si no es troba feina qualificada aquí l’anirem a buscar a fora. I per tant, perdem talent.

Així doncs, al llegir que s’ha creat ocupació, pensem també en la qualitat de la mateixa.

Als governants i agents socials els hem de demanar un esforç per a no contentar-nos amb la creació de llocs de treball “fàcils”. No tornem a viure d’un model productiu basat en el totxo. No ens conformem amb tenir a talents universitaris desenvolupant les seves habilitats com a cambrers.

Del contrari ja veurem com a Alemania o a altres països ens guanyen en innovació i progrés. I llavors no ens lamentem…

Roman

Link

http://www.asempleo.com/actualidad_notasint.asp?id=126

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s