Novetats 2017

Estàndard

posta-de-sol-nadal

Benvolguts/des,

Just abans d’iniciar un nou any, comparteixo amb vosaltres les principals novetats en l’àmbit comptable-fiscal-laboral i RRHH

En el link que us adjunto trobareu un resum de les mateixes. El document sencer el podeu consultar en el BOE publicat el dia 3 de desembre on figura el Reial Decret LLei 3/2016

En l’àmbit fiscal veureu que destaca la reforma de l’impost de societats (per exemple, limitant la deduïbilitat en determinades bases imposables) així com un increment dels impostos en certs productes com el tabac i l’alcohol.

El fraccionament dels pagaments (en determinats casos) no serà possible.

Altres novetats (com ara l’impost sobre les begudes ensucrades) queden pendents de l’aprovació dels nous pressupostos pel 2017 (que el govern que tot just acaba d’iniciar la seva legislatura no ha pogut pactar).

En l’àmbit laboral destaca la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins els 707 euros mensuals (Alerta amb la lletra petita…) i l’augment en un 8 % (el mateix del SMI) de les bases de cotització mínimes i un 3 % de les màximes.

També en aquest àmbit hem d’estar pendents de les novetats fruït de futurs acords de l’actual govern amb altres partits. Per exemple, hi ha mesures proposades pels autònoms.

En l’àmbit dels RRHH és evident que els canvis a nivell social i tecnològic tenen el seu impacte en el món de l’empresa. Conceptes com la polivalència o la flexibilitat seran més necessaris que mai ja que la direcció de RRHH s’enfronta a nous reptes que, en un segon link, resumeix  RRHHpress.com  (article sencer a Nexian)

Finalment, vull agraïr a totes les persones, centres i empreses que m’han fet confiança per tal d’inciar el 2017 impartint formació i consultoria en aquests àmbits.

Són 10 anys fent formació i 5 anys com autònom.

Moltes gràcies i Bon Any 2017 !!

Roman

Links:

Novetats Fiscals Laborals

Reptes RRHH

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s