Propostes Prudents?

Estàndard

ceoeeee_thumb_690

Em pregunto si en els temps actuals s’estan fent propostes prudents un cop llegit l’informe de la CEOE en el que es planteja una reforma dels contractes formatius.

El contracte de la formació sempre ha estat vinculat a la figura de “l’aprenent” Tothom ha de començar i al principi és normal no tenir la mateixa retribució d’una altra persona que ocupa el mateix lloc de treball i acumula una experiència. Allò que “l’experiència és un grau” (o ho hauria de ser).

Un altre tema és d’edat i la durada d’aquesta figura. Així com en anys anteriors la formació estava molt limitada (recordo un màxim de 21 anys), actualment es permet fins a menors de 30 donada la taxa d’atur.

Doncs bé, la proposta de la CEOE  busca incorporar a la figura de “l’aprenent” a persones majors de 45 anys , la retribució d’acord amb el salari mínim interprofessional ,eliminar la prohibició de fer hores extraordinàries, etc… En el link que us adjunto ho podreu consultar.

Estem en temps difícils tot i estar sortint de la crisi. La millora no ha arribat a tothom ni en les mateixes condicions. És normal que les empreses busquin maneres de poder contractar persones amb més facilitats.

El problema és si “són maneres” la creació d’una figura que faci baixar la retribució a persones que ja han de començar a pensar en la seva jubilació. Justament ara que el tema de la jubilació ha crispat els ànims de moltes persones que es troben en aquesta situació i veuen com cada any han anat perdent poder adquisitiu.
Més enllà de l’encert o no de la proposta no trobo que sigui una proposta prudent en aquest moment.

A tot això cal afegir el que acabo de llegir: la proposta de reforma en el contracte de pràctiques i la figura del becari. Però això ja ho deixo pel següent post…

Link:

PropostaFormació

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s