Dret a Plorar…

Estàndard

 

58

Aquests dies ens ha conmogut l’assasinat del petit nen Gabriel.

Han estat dies de sentiments ben diversos. De la indignació pel crim a l’emoció pel missatge de serenitat de la mare. Del bon tractament periodístic al mal ús i manca d’ètica d’alguns programes.

Professionalment em va cridar l’atenció un fet que motiva el meu escrit.

Tant al ministre de l’interior com als responsables de la guàrdia civil els va caure alguna llàgrima. En el cas del ministre, cal recordar que va perdre un fill en un accident de tràfic.

Molt més enllà del color del partit polític, de la ideología i de la simpatia o antipatia vers les persones que he anomenat, la polèmica va sorgir per certes crítiques al ministre per no haver sabut controlar els seus sentiments i haver plorat a l’enterrament. Així mateix, també es va criticar als membres de la guàrdia civil que van plorar.

La professionalitat impedeix plorar? No tenen dret a plorar? La inteligencia emocional i el control de les emocions impedeix al 100 % que s’escapi una llàgrima? I en definitiva, som persones o som robots programats?

Hi ha una teoria  que ens creu robots i a més, relaciona plorar en la vida professional amb un signe de debilitat. Per aquest motiu es recomana plorar “d’amagat” sigui fora de l’empresa o sigui en un departament separat (tantes llàgrimes han vist els lavabos…)

En tot cas mai hauria de provocar vergonya ni haver de demanar disculpes. I si algú creu que plorar és un signe de debilitat, pensem en tantes persones que tot i haver plorat han sortit de situacions ben difícils.

Les relacions laborals estan formades per tecnologia però el component humà segueix (més enllà de la seva proporció).

Els recursos humans són això, humans. I parlem de policíes, politics…parlem de persones humanes.

Jo sí que entenc que malgrat la fortalesa i determinació de les forçes de seguretat per trobar a Gabriel, s’hagi pogut escapar alguna llàgrima i no crec que això els faci més dèbils ni menys professionals: senzillament són humans i tenen dret a plorar.

Us adjunto, en aquest sentit, uns links per reflexionar.

LlorarTrabajo

LlorarFortaleza

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s