Pacte Salarial 2018: Obligacions /Recomanacions

Estàndard

 

15304407253735.jpg

En els darrers dies s’ha parlat molt del nou pacte salarial (amb vigència de 2018 a 2020) que s’aprovarà aquesta setmana.

Com sempre, cal ser rigurós i saber diferenciar els termes. Una cosa és pactar obligacions i altra pactar recomanacions.

En aquest sentit penso que val la pena recordar:

S’estableix, ja enguany, la OBLIGACIÓ d’una pujada del salari al voltant del 2 %. Cal insistir en aquest terme : “al voltant”  Per tant, podríem dir que la pujada ha de ser aproximadament d’un 2 %

A part, s’aprova un increment d’un 1 % .No obstant, aquest increment es considera variable ja que anirà en funció de la productivitat, l’absentisme i altres conceptes que en permetin l’aplicació. Per tant, més que una obligació genèrica seria una OBLIGACIÓ CONDICIONADA a certs aspectes.

En temes salarials també cal fer rerefència a una OBLIGACIÓ: establir un salari mínim de 14.000 euros anuals de forma gradual fins el 2020. Cal insistir en el fet gradual i en el límit del 2020 Per tant, el salari mínim de 1000 euros al 2018-2019 és una RECOMANACIÓ

Altres temes que inclou el pacte són la ultraactivitat dels convenis o la RECOMANACIÓ de les clàusules de revisió salarial…Així mateix, patronal i sindicats acorden un compromís de negociar l’externalitació de subcontractes. Però de moment només és això, un compromís que NO implica una OBLIGACIÓ

En definitiva, com veieu,un pacte que inclou un seguit d’obligacions i recomanacions. Algunes, com l’increment del salari “al voltant” del 2 %, ja per aquest any.

Altres , com el SMI de 14.000 euros a implementar fins el 2020

Us adjunto alguns links en aquest sentit, esperant aclarir una mica més aquest pacte i aprofito per desitjar-vos un bon estiu:

SignaturaAcord

Acord

Preacord

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s