Nous models de contractació laboral

Estàndard

contratoindefinidoemprendedores_2.jpg

 

Just en el moment que es donen a conèixer les dades d’atur del mes d’octubre es planteja (de nou) un canvi en el model de contractació.

I és que si bé és cert que l’increment d’atur ha estat inferior respecte al d’anys anteriors, sencara seguim amb la contractació “per temporada”. Temporada d’estiu, acadèmica, Nadal, etc…

El repte de l’agument de la contractació indefenida (ha incrementat però molt poc) passa per un canvi en el model de contractació laboral.

La gran pregunta és si aquesta vegada el canvi serà útil i augmentarà els contractes indefinits de forma més significativa.

Una de les modalitats de contractes que es va aprovar amb la reforma laboral va ser el contracte pels emprenedors.

Aquest contracte ja va néixer amb polèmica donat que establia un període de prova d’un any (superior al que fixa l’estatut dels treballadors i qualsevol conveni col.lectiu)

Doncs bé, en el link que adjunto, es planteja el canvi d’aquest contracte per un altre amb més garanties (si bé la modalitat del model actual és fixe, la durada del període de prova comporta el dret a tenir una persona contractada durant 1 any amb finalització de contracte per no superar l’esmentat període )

Caldrà veure, doncs, la nova modalitat de contracte proposada. És evident que el contracte per l’emprenedor s’ha utilitzat de forma majoritària per contractar temporalment tot i ser pensat per fomentar la contractació indefinida.

Veurem quina és la proposta per intentar millorar aquest mercat de treball que tenim tant de “temporada”

Link:

https://www.elempresario.com/noticias/actualidad_empresarial/2018/11/05/trabajo_sustituira_contrato_emprendedores_por_uno_mas_garantista_117459_1091.html

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s