Tendències Laborals

Estàndard

 

14963484588914

Les formes més tradicionals en la selecció i contractació de personal han anat canviant amb el temps.

Ja fa uns anys, el cas més habitual era seleccionar algú pel seu Currículum Vitae i contractar-lo laboralment; actualment ,no es pot afirmar que sigui aquest el model general: hi ha un progressiu canvi de tendències.

Si parlem de la selecció, és evident que hi ha empreses que ja aposten per la selecció per competències per damunt de la tradicional selecció pel currículum (no només titulacions, també les competències pel lloc de treball)

En aquest sentit va el primer link que adjunto, en el que es comenta fins i tot la possibilitat de prescindir totalment del curriculum per a la selecció (és evident que aquest model no és vàlid per a tots els oficis però sí que agafa força en determinats perfils professionals )

Selecciócompetències

Si parlem de la modalitat de contractació, també es constata un canvi de tendència ja que enfront del contracte laboral hi ha el contracte mercantil i el treball com a “freelance” o autònom.

Aquest canvi té una causa justificada pel canvi en les necessitats de les empreses d’acord amb la regulació del mercat de treball (més inestable) però també hi ha una altra part de causa no tant justificada en la que es pot optar per aquest model, senzillament per estalviar costos de seguretat social.

En el darrer cas és on es poden donar problemes jurídics ja que hi hauría un “fals autònom” : una persona que treballa per compte aliè però és contractada com si fós per compte propi.

Adjunto el segon link que parla d’aquesta tendència a contractar “freelance” que pot donar problemes si no està degudament justificada.

Fals autònom

En definitiva, la tendència laboral actual ja no es basa només en el currículum tradicional i el contracte laboral. Com veiem, altres opcions van guanyant protagonisme

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s