RRHH 2019

Estàndard
El futur dels RRHH?

Quines són les tendències en RRHH per aquest 2019?

El mes passat, coincidint amb el final del 2018 es van publicar articles d’opinió sobre les tendències en aquest àmbit per l’any vinent.

En molts casos, més que novetats, són reafirmacions en tendències anteriors.

Alguns exemples serien els següents:

1.El personal ha de ser el centre principal de l’empresa. És a dir, les empreses han de tenir clar que els recursos humans dels que disposa han de ser valorats i aprofitats com la millor eina pel desenvolupament de l’empresa. Per tant, establir uns bons canals de comunicació serà imprescindible.

2. La formació dels empleats és fonamental (sobretot en el domini de les noves tecnologies). El capital humà, tantes vegades oblidat, segueix sent la millor inversió .

3.El model de treballadors/es fixes en un mateix lloc de treball segueix el seu descens. La flexibilitat, polivalència…són elements cada cop més valorats

4.Implicació del personal en la gestió del canvi. Intentar unificar l’estratègia de les persones amb l’estratègia de l’empresa.

5.Treballar amb valors. Les empreses que defineixin i posin en pràctica els seus valors (ex: activitats de responsabilitat social) seran més atractives per als seus empleats.

En definitiva, tendències que diferents analistes apunten per aquest 2019

Seguiran les empreses aquestes tendències?

És evident que hi haurà de tot, no es pot generalitzar.

Hi ha directius que encara funcionen amb el “xip” de la gestió de personal entesa, exclusivament, com pagar uns diners a canvi d’una feina. La baixa qualificació dels llocs de treball i la dificultat per trobar feina poden ajudar a aquest tipus de pràctiques.

No obstant, hi haurà empresaris que seguiran la tendència a valorar els recursos humans dels que disposen, a entendre que un personal motivat rendirà i donarà més fruïts que no pas un personal desmotivat.

Posar el personal al centre principal de l’empresa (com s’ha dit al principi) serà entès com una oportunitat d’aprofitar els recursos,competències,habilitats… Això serà positiu tant per l’empresa com pel seu personal: ajudarà l’empresa a créixer en tots els sentits i ajudarà a les persones que en formen part a sentir-se realitzades.

2019 dirà si les empreses, en el seu conjunt, han augmentat aquestes tendències que en la meva opinió són les que haurien de prevaldre.

Si bé és cert, com ja sabem, que la tecnologia avança i suprimeix alguns llocs de treball…al final (en més o menys mesura) sempre hi haurà la necessitat de tenir uns recursos humans implicats i motivats a l’empresa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s